Vinmarinad till fläskfiléDet är alltid gott att marinera helt kött i vin! Låt ligga i marinaden över natten innan köttet grillas. Du behöver
Gör så här:Skala och klyfta löken. Skala vitlöken och krossa klyftorna. Stöt gärna dragonen i mortel. Blanda samman alla ingredienserna utom olja, salt och peppar i en form eller påse och lägg in köttet i marinaden. Låt ligga i kylskåp över natten, vänd gärna då och då. Tag upp köttet och låt det rinna av. Pensla med rapsoljan och grilla eller stek köttet. Salta och peppra strax innan köttet är färdigt och serveras. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SurdegsbrödHembakat med klassKänslan av att ha bakat eget, riktigt gott bröd är fantastisk. Med bara mjöl, vatten, salt och lite jäst lyckas du med ljust surdegsbröd! SoppreceptKlassiska sopporNär det är grått ute värmer en soppa. Laga klassisk gulaschsoppa eller vegetariskt! GlutenfrittGlutenfria småkakor som alla gillar!
Småkakor är kakfatets absoluta storheter. Men äter man inte vetemjöl kan det låta krångligt att få till gott fika. Men just småkakor är faktiskt lättare än man tror att baka glutenfritt. Inte bara kokostoppar utan också kanelskorpor har en självklar plats till latten. Eller varför inte klassiker som glutenfria havrekakor eller knapriga chokladkakor, helt utan vetemjöl. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|