RotfruktschipsHemgjorda rofruktschips är lyxigt och minst lika gott som köpta. Använd dina favoritrotrukter och blanda så får du en mix du själv gillar. Riktigt fredagsgodis! Receptet nedan är gjort för att passa som tillbehör till maten men du kan lätt öka mängden och lägga till andra rotfrukter. Du behöver
Gör så här:Skala rotfrukterna. Skiva dem tunnt med en mandolin eller med osthyveln. Vill du göra riktig mycket chips kan du hyvla dem tunnt i matberedaren. Blanda skivorna med oljan och lägg ut dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Torka chipsen i mitten av ugnen i 150 grader i 25-30 minuter. Låt chipsen svlana luftig. Lägg upp i en skål och strö över saltet. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FrukostbullarNygräddat till frukostLåt frukostbullarna jäsa över natten och njut av nybakade grahamsbullar utan att behöva stiga upp tidigt. Bröd till julJulens bästa brödAtt baka vörtbröd är tradition sedan 1600-talet i Sverige. Vörten görs av mältad säd och används till att göra öl. Den är mörk och smakrik och gör vörtbrödet fullt av smak och färg. Numera används oftast vörtmix på påse eller flytande vört. Gott julbröd kan också bakas på porter. Vi bjuder på ett kryddigt, lite sött bröd som är typiskt i svensk tradition med smak av fänkål, anis och pomerans. Glöm inte knäckebrödet, förresten! Förvara det torrt så håller det länge. Till sillen eller skinkan eller en enkel skiva ost förtjänar knäckebrödet, bakat på surdeg, en hedersplats på julbordet. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|