Janssons frestelseDen klassiska potatisgratängen för jul och påskmenyer. Men så god att den passar året om! Du behöver
Gör så här:Smöra en ugnsfast form stor nog att rymma gratängen. Skala potatisen och skär den i tunna stavar. Skala och skiva löken i tunna skivor. Skär eller klipp ansjovisen i mindre bitar. Spara spadet. Varva potatis, lök och fisk i formen. Blanda grädden med ansjovisspadet, salt och peppar. Slå det över gratängen. Avsluta med att klicka eller skiva över smör och strö sedan över ströbröd så ytan täcks. Grädda i 175 grader i cirka 60 minuter. Täck ytan med lock eller folie om den tar färg för snabbt. Janssons frestelse går utmärkt att laga i förväg och förvara några dagar innan den serveras. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Sylt och saft av jordgubbarJuni månads bästa: jordgubbarna!Vårt paradbär nummer ett är moget! Dags att koka hinkvis med jordgubbssylt. Laga mer fisk!Mat med gott rykteInte bara nyttiga utan dessutom fulla med smak. Bjud på klassiskt dillkryddade laxkotletter! EfterrätterMarängAlla som någon gång haft höns förstår varför vi äter ägg just till Påsk... Det är nu som äggen kommer! Och även om du kanske inte har egna höns så finns ekologiska ägg att köpa i snart sagt varje butik. Ägg ingår ju i många av våra vanligaste bakverk. Tänk dig en solgul sockerkaka, fortfarande varm... Eller våra älskade pannkakor! Koka inte alla ägg i påsk utan spara några och laga en härlig fruktmaräng som avslutning på en riktigt påskmiddag! Mjuk maräng som täcke till frukt eller bär lyfter fram smaken på en fint sätt. En utmärkt efterrätt som passar fint till helgen! Glad påsk önskar pepparochsalt.se! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|