![]() ![]() Pastastubbar![]() Snabb, roligt, vacker och framförallt god rätt som passar utmärkt i ställt för lasagne eller andra pastarätter. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Smörj en hög, ugnsfast form med smör. Lägg lasagneplattorna i rikligt med kokande vatten och låt koka några minuter, så de blir mjuka och går att böja. Koka inte för länge, då blir de svåra att forma. Ta upp plattorna, låt svalna något och forma till rör. Ställ rören tätt i den ugnsfasta formen. Det är viktigt att formen är lika hög som rören så att den övre delen av rören inte torkar i ugnen. Rensa broccolin och förväll den lätt. Eller tina frusen broccoli i varmt vatten. Låt broccolin rinna av och ställ åt sidan. Finhacka löken. Skär kycklingen i mindre bitar, de ska gå ner i pastarören. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen tills den tagit färg. Sänk värmen och genomstek precis. Lägg köttet åt sidan. Hetta upp lite olja och fräs löken mjuk, pressa ner vitlöken eller finhacka klyftorna. Späd med tomatpurén och vattnet. Tillsätt kryddorna. Låt såsen koka ihop några minuter och smaka av. Blanda crème fraiche, ost och peppar till en jämn sås. Varva broccoli och kyckling i pastarören. Fyll på med tomatsås så rören blir fyllda. Toppa varje pastarör med en klick crème fraiche-sås. Häll den tomatsås som blir kvar över och runt rören. Täck pastarören med folie eller lock och gratinera i ugn 225 grader 25 minuter. Lyft bort locket/ folien och låt rören stå inne ytterligare fem till tio minuter för att få fin färg. Servera pastastubbarna direkt från ugnen, tillsammans med sallad och ett gott bröd. ![]() ![]() 25 februari 2011
A, ser stubbigt ut, får väl ta o göra ett försök ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
gud så gott