Vegetarisk moussaka med potatisEn god moussaka som passar både som tillbehör till kött eller fågel och serverad som enda rätt. Du behöverReceptet är för 4 personer. Tomatsås
Vitsås
Gör så här:Börja med vitsåsen. Smält smör i en tjockbottnad kastrull, vispa i mjölet och späd med mjölken under omrörning eller vispning. Låt såsen tjockna och rör sedan ner crème fraiche och ost. Tillsätt kryddorna och saltet. Låt stå på svag värme och koka samman några minuter och smaka av. Skala och skiva potatisen i halvcentimetertjocka skivor. Skiva auberginen tunt. Koka potatisen cirka fem minuter tills den mjuknat något men inte helt. Skiva champinjonerna. Finhacka löken och fräs den i olja på låg värme. Tillsätt svampen och låt den få lite färg. Späd sedan med tomaten och blanda ner buljongen. Låt såsen koka ihop några minuter. Varva nu potatis, tomatsås och aubergine i formen. Täck med ostsås och gratinera i 200 grader i cirka 40 minuter. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SquashreceptSquash i överflödNär squashen mognar i trädgården blir mången odlare panikslagen. Vad gör man med överflödet? Tja, kanske paj? RabarberRabarbertiderNu sträcker de slanka röda stjälkarna på sig i trädgården. Dags att njuta av rabarber, kanske i muffins? Svalkande dryckSvalkande recept
Lata dagar ska det gå snabbt att svänga ihop ett enkelt mellanmål. Hallonsmoothie och vattenmelondrink är riktiga sommarfavoriter. Milkshake med banan ger svalkande vardagslyx. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Blev riktigt bra! Höftade väldigt mycket med måtten och pressade även i vitlök + bytte ut buljontärningen mot timjan, basilika och oregano. Blev något "såsig" vilket jag gillar, men har sett andra recept där man steker bort lite av vattnet ur auberginerna innan (kan vara värt att testa nästa gång). Väldigt gott och kändes riktigt matigt!