Lammgryta med svampGod och mustig gryta som är lätt att laga till många. Här används benfritt kött och ingen fond behöver kokas. Snabbt och lätt! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skala och skär lök och rotfrukter i stora bitar. Putsa och skär köttet i halvcentimetertjocka strimlor. Fräs köttet i olja eller smör i stekgrytan. Tillsätt lök och vitlök. Avsluta med rotfrukterna. När allt tagit färg, blanda ned tomatpuré, paprikapulver, grädde och buljongen. Låt allt koka på svag värme i 20-25 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera gryta till ris, kokt potatis, potatisgratäng eller ett gott bröd och sallad. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! TårtorTårtor för alla tillfällenSommaren är högsäsong för tårtor. Prinsesstårta med hallon och vaniljkräm sätter guldkant på skolavslutningen eller födelsedagen! Gott till utflykten!SportlovsdagsNu är det dags för sportlov! Den som rör på sig behöver fylla på med energi, varför inte med hembakade bars laddade med solrosfrön, russin och kokos? FrukostbullarFrallor för allaDe flesta blir alldeles knäsvaga av doften av nybakat. Även om man är oerfaren i köket lyckas man lätt med frukostbullar. Vissa tar mer tid, andra går snabbare att baka. Frallor är mycket enkla att baka, men det är faktiskt frukostbullar gjorda på surdeg också! Kanske är receptet på enkelt surdegsbröd något för den som inte är så varm i förklädet? En riktig klassiker är morotsbullar som blir saftiga av rivna morötter och smakar lika bra till den värmande soppa vi så väl behöver, som till frukost. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|