Ugnsbakade vitlökarAtt baka vitlök i ugn är ett utmärkt tillbehör till en rad rätter. Prova till stek, grillat eller bakade potatisar. Eller till en god fisksoppa! Här använder vi solovitlökar. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Spola vitlöken hastigt i hett vatten så skalet släpper. Lossa och dra ner skalen men låt dem sitta kvar på löken. Ställ lökarna i en liten ugnsfast form. Klicka lite smör eller olja på varje lök och ställ in i ugnen i 200 graders värme. Efter 15-20 minuter är löken genommjuk. (Känn med en sticka - tiden varierar beroende på storlek.) Strö över flingsalt och servera genast. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! MorotskakaKlassikerEn god morotskaka är ett måste på caféet. Baka den klassiska morotskakan själv! VåffeldagenFira våffeldagen!Idag firar vi våffeldagen i Sverige och passar på att njuta av frasiga härliga våfflor av alla slag! PastareceptBästa helgpastanPasta är möjligheternas mat. De enklaste pastasåserna med ost eller skinka slänger du snabbt ihop till vardags. Eller kanske snabblagad gratäng på bogfläsk eller lax? En god köttfärssås eller broccolisås är också lättlagat. Men till helgen skapar vi festmat med pasta, som lammfärslasagne, fläskfilésås, vegetarisk lasagne eller cannelloni med lax. Servera tillsammans med vitlöksbröd och grönt och helgen är räddad! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|