ViltfärslimpaEn smakrik rätt på viltfärs, enbär och svamp. Perfekt både som varmrätt och kallskuren till buffé, snittar eller förrätt. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Smöra en avlång, ugnsfast form på cirka en liter. Använd en bunke stor nog att rymma hela fyllningen. Finhacka löken, lägg den i bunken tillsammans med ströbröd, mjölk och grädde. Låt stå några minuter. Stöt svampen i en mortel eller mixa/ hacka så den blir finfördelad. Krossa enbären. Lägg svamp och enbär i en skål och slå över 1/2 dl hett vatten. Låt stå och dra några minuter. Blanda samman färsen med ströbrödet, tillsätt äggen, tomaptpuré, lingonsylt, senap, sherry, kapris, salt och svartpeppar. Blanda ner enbären och svampen tillsammans med vattnet. Skär fetaosten i bitar och tillsätt den, rör om försiktigt så den blandas men inte mosas. Häll smeten i formen och tillaga i 225 grader i cirka 50 minuter. Låt svalna innan den tas ur form och serveras tillsammans med potatis eller ris som varmrätt. Även bra som kallskuret tilltugg på surdegsknäckebröd eller fullkornsbröd. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BagelsAnnorlunda fikabrödBagels är det perfekta brödet både frukost, lunch och fika. Prova citronbagels! FrukostbullarFrallor för allaMed våren kommer ljusare morgnar. Dags att stiga upp och baka morotsbullar kanske? Enkel helglyxFestpotatis till helgenHoppa över ris eller kokt potatis till söndagssteken och gör goda potatishalvor i ugn, smaksatta med pepparrot och lagrad ost. Perfekt tillbehör till både nötstek, lamm och biffar! Lägg till sallad och bröd så har du en riktig helgmiddag. Efterrätt? Både snabblagad björnbärskaka med vispgrädde och chokladkaka matchar menyn. Smaklig helg! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|