RostbiffHemlagad rostbiff smakar fantastiskt och är lätt att lyckas med! En bra rätt att laga i förväg. Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Värm ugnen till 125 grader. Smöra eller olja en form stor nog att rymma steken. Putsa köttet och klappa in salt och peppar jämnt över hela ytan. Sätt en stektermometer i den del där steken är som tjockast. Stek köttet i nedre delen av ugnen tills det kommit upp i 60 grader. Då är köttet ännu röd-rosa i mitten. Vill du ha välstekt kött ska det upp till 65-70 grader. Tag ut steken och låt den vila under lock eller inslagen i folie i cirka 30 minuter, gärna längre. (Skär du steken för tidigt kommer den att vattna sig och bli torr.) Skär köttet i tunna skivor med en vass, tunnbladig kniv och servera ljummet eller kallt till potatis, gratänger, sallader eller bröd. Det går också fint att servera rostbiffen varm, skuren i lite tjockare skivor, som varmrätt. Färdigskivad rostbiff går bra att frysa in. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! MidsommarMatjessill i ny kostym!
Sill till nypotatis är klassisk midsommarmat. Det är enkelt att själv krydda matjessillen! LasagneFärskost sätter smak på lasagnen!Med färska lasagneplattor går det fort att laga en riktigt god lasagne. Variera med färskost i en krämig lasagne med svamp och bacon! Snabba mat-pannkakorPannkaksfest med franska galetter!
Pannkakor är vardagsmat för många av oss. Lättlagat, snabbt och barnvänligt. Och för en del ett klassiskt måste efter ärtsoppan på torsdagarna. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|