Champinjonhattar med parmesantäckeDen nötiga smaken från kikärtorna trivs bra tillsammans med champinjonerna. Receptet kräver lite arbete men resultatet blir överraskande gott! Förbered gärna genom att steka champinjonerna och göra kikärtsblandningen i förväg. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Sätt ugnen på 200 grader. Ansa champinjonerna och bryt loss foten. Grovhacka fötterna. Skär ett kryss i hattarna, inte ända ner, där foten suttit. Bryn först hattarna i smöret i en stekpanna på medelvärme tills de börjat vätska sig och fått fin färg. Vänd då och då. Lägg dem i en smord ugnsfast form, gärna med tillhörande lock. Fräs därefter de hackade fötterna. Lägg kikärtorna i en matberedare tillsammans med några matskedar spad, citronsaft och olivolja och mixa tills de formar en slät, ganska fast smet. Späd eventuellt med mer spad eller vatten. Blanda ner persiljan, de frästa champinjonfötterna och 2 dl av parmesanosten. Smaka av med salt och peppar. Fyll hattarna med kikärtsblandningen. Täck formen med lock eller folie och tillaga i 30 minuter i 200 grader i ugnen. Ta ut champinjonerna och höj ugnstemperaturen till 225 grader. Blanda crème fraiche och resten av osten, klicka ut över svamparna och ställ in i ugnen igen utan lock. Ta ut champinjonerna efter 10 minuter eller när de fått en gyllenbrun yta. Servera tillsammans med couscous eller ett gott bröd och sallad. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! RisottoSnabbt med stil!En krämig risotto är snabblagad festmat. En variant med salami värmer med stil! HelgmenynTacksam ugnsrättSkaffa några auberginer så har du kommit en bra bit på väg mot helgmiddan. Få grönsaker är så tacksamma att använda till ugnsrätter, och de är lätta att krydda efter egen smak. Fyll med någonting gott och gratinera halvorna. Köttfärsfyllning eller vegetariskt går lika fint. Eller laga god moussaka! Kanske gratinerar du dem med kyckling och tomat? En god auberginedip är heller inte fel till plockmaten! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|