![]() ![]() Fyllda auberginer, vegetarisk![]() Att fylla auberginer med god grönsaksfyllning och gratinera i ugn är perfekt bjudmat. Lätt att ha färdigt i förväg, snyggt på bordet och riktigt gott! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Rensa och skölj auberginerna. Dela i två halvor och gröp ur halvorna med en kniv eller sked. Ta vara på inkråmet och skär det i mindre bitar. Finhacka löken och vitlöken. Skala och grovriv morötterna. Hetta upp lite olja i en gryta och fräs lök och morötter tills de får lite färg och mjukat, tillsätt auberginen och låt den få lite färg. Häll ner linser och tomat, rör ner 2 dl vatten och buljongen. Hacka basilika och blanda ner den tillsammans med övriga kryddor. Koka upp och låt såsen puttra i cirka 20 minuter. Smörj ett ugnsfast fat eller form stor nog att rymma auberginerna. Pensla dem gärna med lite olivolja och salta lätt. Lägg lite sås i botten av formen, lägg i auberginerna och fyll dem med den färdiga såsen. Skiva mozzarella. (Hit går det utmärkt att göra i förväg och förvara under plast i kyl tills rätten ska gratineras!) Gratinera i 225 grader i 20 minuter. Tag ut och lägg på osten. Ställ in i ugn cirka 10 minuter, tills osten fått fin färg och auberginerna är mjuka. Servera tillsammans med ris eller couscous och gärna ett gott bröd. ![]() ![]() ![]()
|
|
Bra recept ! Det blev jättegott och mättande.