![]() ![]() Porterstek![]() En riktig helgstek... Långkokt och smakrik. Så långt från snabbmat vi kan komma och en garanterad söndagsmiddag. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Putsa steken och torka gärna av den. Värm en stekgryta och bryn steken lätt runt om på medelhög värme. Skala och klyfta löken grovt. Krossa vitlöken. Krossa enbären. Lägg alla ingredienser i grytan och slå över porter. Koka upp och sänk värmen. Låt steken sjuda i cirka 20 minuter. Vänd steken och sätt en stektermometer i köttet. Fortsätt sjuda tills steken är uppe i 70 grader. Låt steken svalna något och lyft sedan ur och lägg åt sidan. Sila av såsen och kasta lök och kryddor. Koka upp såsen, smaka av med salt. Önskas en tjockare sås så red med lite maizena utrört i vatten. När steken svalnat något: Skär i tunna skivor och servera upplagd på förvärmt serveringsfat med såsen hälld över. Servera resten av såsen till steken. Servera kokt potatis eller ris till steken. Vinbärsgelé, rårörda lingon eller pressgurka till. ![]() ![]() ![]()
|
|